Un pas endavant

Què hem d’esperar d’un govern municipal? Què se li ha d’exigir? Doncs per començar que gestioni bé els recursos i els serveis públics bàsics. Que promogui un urbanisme respectuós amb el territori i amable amb la gent; que millori la mobilitat (sense aixecar els carrers cada dos per tres). Que afavoreixi l’activitat econòmica i comercial, i no que la compliqui. Que impulsi una oferta cultural potent, i faciliti les iniciatives ciutadanes d’interès general.



Què més? Que sigui resolutiu i transparent. Que no caigui en el clientelisme ni en tuteles ideològiques; ni faci dirigisme. Que no adoctrini els ciutadans, ni converteixi l’ajuntament en un ministeri. Que en lloc de dictar normatives a tort i a dret, les faci complir i en revisi l’eficàcia. Que resolgui problemes, no que els generi. Que no es subordini a directrius alienes. Que escolti i es faci respectar, i exerceixi amb un profund sentit institucional i de país. Ens deixem res?

Doncs... sí, falta l’element vertebrador de tot plegat: el projecte, la visió de poble. El motor que doni sentit i direcció al govern, i ajudi a atraure recursos per a crear riquesa i benestar. Un projecte que activi les energies disponibles, i permeti fixar prioritats, sense improvisació, amb un inequívoc sentit social de l’exercici del poder. Una visió de llarg recorregut, que superi l’estreta lògica de la subvenció. Un projecte de poble àmpliament compartit, que il•lusioni, que sumi complicitats.

A CiU sabem cap on hem d’orientar el nostre futur: apostem per una Alella que projecti la seva tradició i valors cap els àmbits del coneixement. Una Alella que sigui identificada arreu com un centre d’excel·lència en recerca i innovació. Un lloc millor per a viure-hi, i d’ on sorgeixin empreses d’alt valor afegit. I per fer-ho realitat hi treballem de fa temps amb la col·laboració d’institucions catalanes de gran prestigi. Un projecte que, arribat el moment, posarem al servei del nostre poble, al marge de resultats electorals.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada